Blinii cu ciuperci
Preparat foarte la moda provenit din bucataria ruseasca, blinia este usor de pregatit si rapid de consumat fie cu icre, pasta de masline sau ca în reţetele noastre. Pentru început, îţi recomand bliniile cu ciuperci:
1. Pentru clatite se amesteca toate ingredientele si se lasa aluatul sa se aseze pentru o ora.
2. Între timp, caţelul de usturoi se taie în doua si se sterge cu el tigaia pentru ca aceasta sa se impregneze de gustul lui. Apoi, se topeste jumatate din cantitatea de unt si se pun ciupercile spalate si taiate, sarea si piperul. Se scutura tigaia si se lasa pe foc timp de 5 minute ca sa-si lase apa si sa se evapore. Apoi, se adauga restul untului si ceapa taiata marunt si se mai lasa 10 minute, scuturând tigaia sa nu se lipeasca.
3. În unt topit se pun cu polonicul mici cantitaţi din aluatul de clatite si pe masura ce se coc se asaza una peste alta.
4. Pentru servit, pe fiecare blinie se pune o linguria de smântâna si apoi 2-3 ciupercue. Se serveste imediat.