Arată spectaculos şi are un gust pe măsură. Încearcă şi tu reţeta de bombă vanilată!

1.    Se fac întâi blaturile care se coc de două ori în forme diferite, una rotundă pentru baza prăjiturii şi un blat drept pentru tapetat. Aşadar, gălbenuşurile se freacă cu 120 g zahăr până ce acesta se topeşte. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă în crema de gălbenuş, apoi se pune făina.  Se amestecă şi se toarnă în forma rotundă.  Se coace 10-15 minute şi se lasă la răcit. Se procedează la fel pentru foaia dreaptă care apoi se taie triunghiuri.

2.    Pentru cremă, gălbenuşurile se amestecă cu 6 linguri de zahăr şi făină. Apoi, se toarnă câte puţin lapte rece pentru a obţine o ciulama. Restul laptelui se pune la fiert şi, când clocoteşte, se pune în lapte ciulamaua. Se amestecă pe foc până când crema devine groasă. Se trage deoparte şi se adaugă vanilia. Se lasă la răcit, iar gelatina se înmoaie şi apoi se pune în crema călduţă.

3.    Cele 6 linguri de zahăr rămase se bat cu albuşurile şi se amestecă în crema de vanilie cu gelatină. Se amestecă bine dar cu delicateţe şi se adaugă piersicile din compot.

4.    Prăjitura se montează într-un castron ai cărui pereţi se tapetează cu triunghiuri de aluat copt. Se pune crema amestecată cu fructe, se nivelează şi se astupă cu blatul rotund. Vasul se îmbracă în folie pentru a a nu absorbi alte mirosuri din frigider şi se dă la rece pentru 4 ore.

5.    Pentru servit, se scoate prăjitura din castron cu ajutorul unei farfurii şi apoi se întoarce. Se presară din abundenţă cu cacaua cernută şi se aduce la masă.