1. Nucile se prăjesc în cuptorul încins, cu uşa deschisă, fără să se rumenească, 5-10 minute. Se curăţă de cojile uscate şi se dau prin maşina de tocat. Se amestecă zahărul cu 125 ml apă şi zeama de lămâie, apoi se pune pe foc şi se fierbe 3 – 4 minute, până ce se leagă siropul.

2. Se adaugă nucile, dar nu toată cantitatea (se mai păstrează o lingură de nucă), zahărul vanilat şi esenţa de migdale. Se amestecă energic până se răceşte, când compoziţia trebuie să se îngroaşe. Dacă este prea moale se adaugă şi restul de nuci. Dacă este prea tare se stopeşte cu câteva picături de lămâie şi se frământă ca un aluat, până devine elastic. Se acoperă cu o folie transparentă, să nu se usuce.

3. Vişinele scurse de pe o zi pe alta, se îmbracă în compoziţia de nucă şi se pun la uscat până a doua zi.

4. Pentru glazură, se amestecă ciocolata rasă şi untul, într-un ibric care se ţine în apă caldă, până devine ca o smântână. Bomboanele se trec prin glazură şi se pun la uscat.