- Toate legumele, mai puțin loboda roșie, se toacă în bucăți destul de mari și se pun la fiert în apă cu un praf de sare.
- Loboda roșie se spală bine și se taie în fâșii late de un deget. Apoi, se pune la fiert separat, în borș acru, de putină (dacă este prea acru se mai adaugă un pic de apă).
- Se amestecă cele două fierturi, în cea mai mare dintre oale.
- Separat, ouăle se bat spumă.
- Cu focul stins, se toarnă ouăle puțin câte puțin în borș (în ploaie), timp în care se amestecă energic cu o furculiță. Vor rezulta așchii de ou coagulat, ca niște tăiței mai mici.
- După gust și preferințe, se adaugă smântână, dar doar când borșul se mai răcorește.
- Borșul de lobodă de la Dersca se servește atât cald, cât și rece, neapărat cu ardei iute murat.
Borș de lobodă roșie de la Dersca
Usor