Borş de găină
1. Se pune găina, curăţată şi spălată, în prealabil, să fiarbă în apă cu sare. După ce a început să clocotească, se adaugă legumele tăiate cubuleţe şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac.
2. Între timp, într-un bol, se sparge oul, se bate cu sare şi se îngroaşă cu făina cernută până se obţine o cocă uşor de modelat cu mâna. Se întinde cu sucitorul într-o foaie subţire şi se taie cu un cuţit fâşii subţiri. Se lasă să se usuce.
3. După aproximativ 80 de minute, se scoate găina şi se lasă să se răcească, apoi se desface în bucăţi mai mici. Pieptul şi aripile se folosesc la alt fel de mâncare.
4. Separat, se pune borşul într-un ibric şi se lasă să dea în câteva clocote. Roşiile se decojesc şi se taie cubuleţe. Borşul se strecoară şi se pune în oala de ciorbă cu roşiile şi cu bucăţile de carne rămase.
5. După ce s-au uscat, tăiţeii se pun în borş, se mai dă într-un clocot şi apoi se serveşte cu verdeaţă.