Borş de legume

1. Se pregătesc legumele, se curăţă, se spală şi apoi se pun să fiarbă în 5 l de apă, cu un praf de sare şi uleiul de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
2. Separat, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi apoi se pasează. Mazărea şi porumbul se scot din borcan sau conservă şi se trec printr-un jet de apă rece.
3. După ce au fiert legumele, se scot în sită. Ceapa se aruncă, morcovii se taie rondele, iar celelalte legume se pasează cu
blenderul. Piureul de legume se amestecă cu roşiile şi cu mazărea, apoi se lasă la foc mic.
4. Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se pun în ciorbă. La sfârşit, se condimentează cu sare, piper şi borş şi se mai lasă câteva minute să clocotească. Se serveşte ornată cu leuştean.