Borş de perişoare
1. Se spală zarzavaturile şi se pun să fiarbă ca pentru supă, în oală cu apă şi cu sare. Se acoperă cu un capac şi, după ce au fiert, ceapa se scoate, morcovul se taie rondele, prazul la fel, ardeiul se pasează, iar fasolea rămâne întreagă şi se lasă să fiarbă în continuare.
2. Carnea se amestecă într-un bol cu sarea, piperul, orezul, oul şi verdeaţa. Se fac perişoarele şi se pun să fiarbă în ciorbiţa de legume, în continuare, la foc potrivit.
3. Între timp, se pregătesc roşiile, se opăresc, se decojesc, se zdrobesc cu blenderul şi sucul se adaugă în ciorbă. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se mai lasă să dea într-un clocot.
4. Se adaugă borşul şi, la sfârşit, se ornează cu leuştean verde tocat mărunt.