Borş de peşte

1. La borşul de peşte, cele mai potrivite bucăţi din peşte sunt capul şi coada. Se iau capetele şi cozile de la 2 crapi (cam asta ar fi cantitatea pentru un borş adevărat pescăresc), se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
2. Când a început să facă spumă, se ia cu spumiera 3-4 minute până se limpezeşte zeama şi începe să clocotească. Se curăţă zarzavaturile, se taie cubuleţe şi se adaugă în ciorbă. Secretul unui borş gustos este ca fierberea să se facă la aceeaşi temperatură.
3. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Sucul de roşii se pune să clocotească în altă oală, amestecat cu borşul strecurat în prealabil şi se lasă să dea în clocot 10 minute. Se potriveşte cu sare şi piper măcinat.
4. După ce au fiert peştele şi legumele, se adaugă borşul şi sucul de roşii şi se mai lasă să clocotească 5-6 minute. Se opreşte focul, se pregăteşte leuşteanul, se spală, se toacă şi se ornează bolurile cu borşul pescăresc, înainte de a se servi.