Brânzoaice cu mere şi stafide
1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ. Se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se amestecă cu puţină făină, apoi se acoperă şi se lasă să crească într-un loc cald, 10-15 minute.
2. Se adaugă ouăle bătute cu un praf de sare, zahărul, zahărul vanilat şi untul topit. Se amestecă bine, apoi se frământă şi se toarnă treptat uleiul călduţ. Se acoperă şi se lasă la dospit, 30 minute.
3. Între timp, se pregăteşte umplutura. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu un ou bătut, zahărul, stafidele stropite cu rom, merele tăiate cubuleţe şi coaja de lămâie.
4. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 5-6 mm, apoi se unge cu unt topit şi se presară cu compoziţia de brânză. Se rulează, se pune într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se taie în bucăţi de 5-6 cm. Se ung cu ou şi se coc în cuptorul încins, 50-60 minute.