►Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat bine, până se obţine o spumă. Se taie untul în bucăţele mici, se presară deasupra zahărul, zahărul vanilat, apoi se adaugă uleiul, apa fierbinte şi se amestecă totul până când devine spumă.
►Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi se încorporează cu atenţie albuşurile spumă. La sfârşit se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se ung cu unt formele de brioşă şi se presară cu făină.
► Se curăţă kiwi şi se taie bucăţi. Se spală cu atenţie zmeura şi se lasă să se scurgă. Se umple o treime din formă cu aluat, apoi se adaugă bucăţile de kiwi şi câte patru zmeure în fiecare formă. Apoi se umple restul de două treimi din formă cu aluat.
► Se coace la 180°C, 20 de minute. După ce s-au copt, se lasă să se răcească şi se pun pe o tavă din metal.
Brioşe cu kiwi şi zmeură
Usor