Brioşe din tagliatelle

1. Într-o oală se pun doi litri de apă, sare şi ulei şi se pun tagliatellele să fiarbă, conform indicaţiilor de pe cutie. După ce s-au fiert, se scot şi se lasă în apă rece câteva minute.

2. Într-o altă cratiţă se pun untul, pesmetul, laptele, sarea, piperul şi nucile şi se fierb câteva minute, până se îngroaşă. Sosul obţinut se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se amestecă cu caşcavalul ras.

3. Mazărea, boabele de porumb şi ardeii tăiaţi cubuleţe se călesc câteva minute într-o tigaie cu unt şi, la sfârşit, se adaugă tagliatellele şi se amestecă cu sosul bechamel.

4. Se pregătesc formele de brioşe, se tapetează cu unt şi cu pesmet şi se dă drumul la cuptor. Formele se umplu cu compoziţia pregătită şi se bagă la cuptor. Se ornează când se servesc cu 2-3 boabe de mazăre şi porumb.