- Se bat bine ouăle cu un praf de sare şi piper. Se adaugă telemeaua rasă, brânza mascarpone, smântâna, făina cernută şi mărarul tocat mărunt. Ca să iasă budinca foarte pufoasă, este bine să se amestece compoziţia cu blenderul sau cu mixerul.
- După ce s-a omogenizat bine, compoziţia de budincă se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptor, la baie de aburi, într-o altă tavă, mai înaltă, umplută cu apă.
- Se lasă la foc mic şi, după ce s-a copt şi a căpătat o culoare arămie, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească, la temperatura camerei.
- Între timp, se spală şi se taie roşiile cubuleţe mici. Budinca cu brânză şi mărar se ornează cu roşiile tăiate cubuleţe şi cu frunze de busuioc proaspăt. Se serveşte cu pâine prăjită sau proaspătă.
Budincă fină cu brânză şi mărar
Usor