1. Se alege un dovlecel proaspăt, de mărime mijlocie. Se spală, se curăţă de coajă şi se fierbe numai 10 minute în apă, doar cât să-l acopere, cu puţină sare. Se scurge apoi, se taie în două pe lung, se curăţă de seminţe şi se dă pe răzătoarea mare.

2. Se pasează brânza proaspătă şi se amestecă cu smântâna şi telemeaua rasă. Se adaugă dovlecelul ras şi franzela înmuiată în 2-3 linguri de lapte. Se amestecă până se omogenizează, eventual se mixează.

3. Se dizolvă făina în 100 ml lapte rece. Se pune la foc mic şi se amestecă continuu până se îngroaşă, apoi se adaugă un vârf de cuţit de unt şi se condimentează cu sare. Când se răceşte, se amestecă cu compoziţia de brânză cu dovlecel, gălbenuşul şi albuşul bătut spumă.

4. Se toarnă compoziţia în forme mici, unse cu unt şi tapetate cu pesmet, se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-30 minute. Se scoate din forme şi se serveşte imediat.