Budincă de cartofi cu dovleac
1. Se spală cartofii şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă la răcit şi apoi se curăţă de coajă şi se taie fâşii.
2. Dovleacul se spală, se curăţă de coajă, apoi pulpa rămasă se taie în pătrăţele. Acestea se călesc 5 minute în unt, apoi se condimentează cu busuioc, pătrunjel şi piper.
3. Într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu felii de şuncă, se pun cartofii tăiaţi fâşii, alternând cu bucăţile de dovleac. Separat, se bat bine ouăle cu smântâna şi puţină sare, după care se toarnă deasupra straturilor cu cartofi şi dovleac. Se pun şi restul de felii de şuncă rămase şi se dă la cuptor, la 180 °C. Se lasă în jur de 50 de minute.
4. După ce s-a rumenit, se scoate budinca din cuptor, se presară pe deasupra parmezanul şi se serveşte caldă, ornată cu felii de roşii şi pătrunjel.