Budincă de cartofi cu perişoare

1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare, timp de 25-30 de minute.

2. Între timp, se pregătesc perişoarele. Ceapa tocată mărunt se căleşte foarte puţin în unt şi se lasă să se răcească. Carnea tocată, oul, muştarul, o jumătate de linguriţă de sare, puţin piper, ceapa călită şi franzela înmuiată în puţin lapte se amestecă bine. Se formează apoi perişoare mici şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei.

3. Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi se pasează. Se adaugă untul şi 100 ml lapte fierbinte şi se mixează. Separat, într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc ceapa verde tocată mărunt şi ardeiul gras tăiat feliuţe. Se pun apoi peste piureul de cartofi şi se amestecă.

4. Se alege un vas potrivit pentru copt, se unge cu puţin ulei şi se tapetează cu pesmet. Se toarnă apoi piureul, se întinde într-un strat uniform şi se presară perişoarele. Deasupra se toarnă ouăle bătute cu 100 ml lapte, un praf de sare, puţin piper şi o lingură de pătrunjel verde fin tocat. Se coace în cuptorul încins, la foc tare, 45 de minute. În ultimele 15 minute focul se reduce la potrivit.