Budincă de cartofi cu şalău
1. Se spală cartofii cu un burete special şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă şi, după aceea, se scot, se ţin câteva minute la răcit şi apoi se decojesc. Se taie felii subţiri şi se aranjează în tava tapetată cu unt şi cu sare.
2. Separat, se taie fileul de şalău felii subţiri sau cubuleţe şi se călesc câteva minute în puţin ulei de măsline. Se întorc cu paleta de pe o parte pe cealaltă cu mare atenţie să nu se zdrobească şi se călesc uniform.
3. Se curăţă bucheţelele de broccoli, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare aproximativ 20 de minute. După ce au fiert, se scot cu spumiera într-un bol.
4. Fileul de şalău se aranjează printre cartofii fierţi, se adaugă restul de unt, smântâna bătută şi bucăţile de broccoli. Se condimentează cu sare, piper şi boia şi se bagă în cuptorul încins. Se serveşte ornată cu smântână.