Budinca de conopidă cu brânză este masa ideală, inclusiv pentru diete. Rețeta e ușoară și iese delicioasă de fiecare dată!

1. Se desface conopida, se spală şi se fierbe mai mult ca de obicei, astfel încât să se poată pasa uşor. După ce a fiert, se scoate în sită şi se lasă să se răcorească. Se taie în bucăţi şi se pasează cu blenderul.
2. Se rade telemeaua de vacă pe răzătoarea mică şi se amestecă cu brânza de vaci, cu untul moale, pesmetul alb şi piureul de conopidă. Se adaugă ouăle unul câte unul şi se obţine o compoziţie consistentă.
3. În compoziţie, se mai adaugă mărarul spălat şi tocat mărunt. Compoziţia, se toarnă într-o formă specială, tapetată cu unt şi cu pesmet. Se întinde uniform şi se bagă în cuptorul cald.
4. Se coace la 120˚C. După ce s-a copt, se lasă să se răcorească şi se feliază. Budinca de conopidă cu brânză se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt şi felii de roşii.