Budincă de dovlecei

1. Se spală bine dovleceii, se curăţă apoi de coajă şi se rad pe răzătoarea mică. Se storc de sucul lăsat şi se condimentează cu sare, după gust.
2. Separat, într-un bol, se rade telemeaua de vacă pe răzătoarea mare. Într-un alt recipient, se bat ouăle spumă cu un praf de sare.
3. Între timp, într-un alt bol, se pun dovlecelul ras, brânza, pesmetul, ouăle, smântâna, untul moale şi mărarul tocat mărunt. Compoziţia se amestecă bine. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă sare şi se toarnă în tava tapetată cu unt şi cu pesmet.
4. Se lasă la cuptor aproximativ o oră, până capătă o crustă aurie şi, cu 15 minute înainte de a o scoate din cuptor, se ornează cu rondele de roşii. După ce s-au rumenit şi roşiile, se scoate din cuptor şi se serveşte atât caldă, cât şi rece.