Budincă de lapte şi cafea

O gustare dulce specială, mai ceva ca budinca pe care o mâncam când eram mici. Încearcă reţeta cu lapte şi cafea!

1. Pentru budinca de lapte amidonul se desface în 100 ml de lapte. Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul, pastaia de vanilie taiata în doua pe lung si untul. Se lasa sa dea un clocot si apoi se trage de pe aragaz. Se toarna amestecul de amidon cu lapte.

2. Se pune din nou pe foc pentru un minut, se scoate pastaia si apoi se pastraza la cald.

3. Pentru budinca de cafea se topeste untul, se adauga zaharul si se amesteca pâna ce se caramelizeaza. Se trage de pe foc si se amesteca bine cu lichiorul de cafea si cafeaua.

4. Într-o craticioara, se desface faina cu laptele si se fierb la foc mic pâna ce se obţine o crema groasa. Se toarna apoi peste amestecul de cafea.

5. În forme umezite cu apa se toarna cele doua budinci în straturi alternative, se lasa sa se raceasca si apoi se pun la frigider pentru 4 ore. Se poate servi cu sos, dupa gust.