Budincă de penne cu ton
1. Pastele se pun să fiarbă conform indicaţiilor de pe cutie şi, după ce au fiert, se scot în sită şi se lasă sub jetul de apă rece.
2. Se rade caşcavalul pe răzătoarea mică, se desface cutia de ton, se scurg bucăţile de ton de sucul propriu şi se lasă în sită. Porumbul dulce se scoate din borcan şi se scurge.
3. Se iau aproximativ 50 g din cantitatea de unt şi, împreună cu bucăţile de ton, se pun în tigaie să se înăbuşe la foc mic. Se adaugă pe parcurs porumbul dulce, caşcavalul ras, smântâna şi pesmetul. Se presară sare şi nucşoară şi se toarnă peste paste.
4. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn, se tapetează tava cu unt şi se toarnă pastele. Se bagă în cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă să se rumenească. Se servesc ornate cu pătrunjel proaspăt.