1. Legumele se curăţă, se spală și se taie cubuleţe. Orezul se macină în râșniţă sau se pisează bine în piuliţă.
2. Într-un vas încăpător, se pune supa la fiert, împreună cu pulberea de orez, amestecând să nu se formeze cocoloașe. Se lasă până se îngroașă și capătă consistenţa unei paste, apoi se lasă la răcit, acoperită, ca să nu prindă crustă.
3. Peste pasta de orez răcită, se adaugă ouăle bătute înainte și un sfert din cantitatea de unt topit. Se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă, încorporând, treptat, cubuleţele de legume.
4. Se unge cu alt sfert din cantitatea de unt o formă termorezistentă. Se întinde în vas, în strat uniform, compoziţia preparată și se pune la fiert, pe baie de abur, pentru aproximativ 20 de minute. Se servește caldă, cu unt deasupra.
11 ianuarie 2011