Budincă din clătite
1. Pentru clătite, se batgălbenuşurile cu jumătate din lapte şi făina adăugată treptat, apoi se subţiază cu restul de lapte şi se aromează cu rom şi coaja rasă de lămâie. La sfârşit se înglobează albuşurile bătute spumă, amestecând uşor.
2. Într-o tigaie bine încinsă, unsă cu puţin ulei, se coc pe rând clătitele. Dacă se foloseşte o tigaie din teflon, este nevoie să se ungă cu puţin ulei doar la prima clătită. Din această compoziţie se pot face 7-8 clătite, iar dacă aluatul se îngroaşă, se mai poate adăuga puţin lapte.
3. Pentru umplutură, brânza proaspătă se pasează cu furculiţa şi se mixează cu 2 linguri de zahăr, gălbenuşurile, zahăr vanilat şi coaja de lămâie. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr şi zahăr vanilat.
4. Se unge un vas termorezistent cu puţin unt şi se aşază clătitele, care se ung alternativ cu gem şi compoziţia din brânză dulce. Deasupra se pun albuşurile bătute spumă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute.