Învaţă să prepari o budincă festivă pentru acele ocazii speciale în familie.

Mod de preparare:

1. Pentru budinca de vanilie se pun la înmuiat în apă rece

foile de gelatină. Pastaia de vanilie se taie în două si se răzuie

seminţele.

2. Se amesteca frisca lichidă cu vanilia şi zaharul şi se pun la

foc mic pentru 15 minute. Se adaugă gelatina şi se amestecă

pentru a se dizolva.

3. Pentru budinca de ciocolată, se amestecă amidonul Gustin

de la Dr. Oetker, zahărul şi sarea şi apoi se toarnă încet

laptele rece. Se pune la foc 10 minute, şi când începe să

devină groasă, se pune ciocolata ruptă bucăţele. Se continuă

fierberea încă 2-4 minute. Se trage de pe foc şi se pune fiola

de vanilie.

4. În pahare de plastic, se pun alternativ straturi din cele

două budinci şi se dau la rece pentru 3 ore. Se răstoarnă

apoi pe farfuriile de servit.

5. Se aduc la masă cu aşchii de ciocolată ţinută la congelator

şi apoi trecută prin răzătoare.