Bulete de caşcaval cu cartofi
1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Între timp se pregăteşte compoziţia pentru buletele de caşcaval. Se pun într-un bol următoarele ingrediente: 400 g de caşcaval, 3 ouă, sare, 10 linguri de pesmet. Toate ingredientele se amestecă bine până se formează o cocă destul de tare, cât să se poată modela buletele de caşcaval.
2. Se pune uleiul într-o tigaie la încins, iar buletele se mai dau printr-un strat de pesmet şi se pun la prăjit. Se lasă 4-5 minute până se rumeneasc, iar apoi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie.
3. Dacă s-au fiert şi cartofii, se scot din apă, se răcesc puţin după care se curăţă de coajă şi se zdrobesc cu blenderul până se fac piure. Se amestecă cu un ou, laptele şi untul. Se tapetează o tavă cu unt şi cu pesmet şi se pune piureul. Se presară cu caşcavalul rămas şi se bagă la cuptor în jur de 40 de minute.
4. După ce s-a copt şi budinca de cartofi, se aşază buletele deasupra, se presară pătrunjel verde tocat şi se servesc calde.