1. Toată carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se toacă cu ceapa tăiată în sferturi şi se amestecă cu orezul curăţat şi spălat. Se adaugă 2-3 linguri suc de roşii, 2-3 linguri apă călduţă, sare şi piper. Se amestecă până se obţine o pastă omogenă.
2. Se trece compoziţia prin maşina de tocat, la care s-a montat pâlnia pentru cârnaţi şi se umplu maţele foarte bine curăţate şi păstrate la rece, în apă cu sare şi oţet. Se leagă la capete şi se prăjesc în ulei, la foc mic, pe ambele părţi. Se adaugă sucul de roşii şi pasta de roşii diluată cu vin. Se fierbe înăbuşit 50-60 minute.
3. Se adaugă lămâia tăiată felii, se condimentează cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc 10 minute.
4. Se serveşte fierbinte, cu sos, sau rece, fără sos.