Cannelloni cu legume
1. Se curăţă ceapa, usturoiul, ardeii şi morcovul. Se spală şi se zdrobesc cu blenderul, până se obţine o pastă de legume.
2. Dovleceii se spală, se taie cubuleţe şi se adaugă în pasta de legume. Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc şi se pun cu jumătate din cantitatea de unt să se călească.
3. După ce a scăzut, se lasă câteva minute la rece, şi se îngroaşă cu mozzarella rasă. Se amestecă până se obţine o cremă densă. Se tapetează o tavă cu unt şi cu o lingură de pesmet.
4. Cu compoziţia obţinută se umplu tuburile de cannelloni şi se aşază în tavă, unul lângă altul. Separat, se bate oul, se pune smântâna, o cană de apă caldă şi restul de brânză rasă. Se toarnă compoziţia obţinută peste cannelloni şi se bagă la cuptor să se rumenească. Se servesc ornate cu cimbru şi busuioc.