Cârnaţi de porc
1. Toată carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi. Se toacă şi se condimentează după preferinţe, cu sare, piper, usturoi pisat, cimbru şi condimente de cârnaţi. Se adaugă supa de carne în porţii mici şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă (cine doreşte poate să nu adauge usturoiul pisat direct în compoziţie, ci să strecoare supa peste usturoiul pisat).
2. Se trece această compoziţie prin maşina de tocat, la care s-a montat pâlnia pentru cârnaţi şi se umplu maţele foarte bine curăţate şi păstrate mai multe zile la rece, în apă cu sare şi oţet. Este bine să nu se îndese prea multă carne, pentru că altfel plesnesc uşor atunci când se prăjesc.
3. Dacă afară este ger, se ţin 2-3 zile la zvântat şi apoi se consumă, sau se păstrează la frigider.
4. Se prepară prăjiţi în ulei sau fripţi pe grătar.