Cârnaţi la grătar cu sos picant
1. Se desfac cârnăciorii, se rulează, se condimentează cu boabe de muştar şi se înfig în beţele speciale pentru grătar. Este bine ca beţele să fie de inox şi nu de lemn.
2. Între timp, se spală roşiile şi gogoşarii. Roşiile se opăresc câteva minute în apă clocotită. Se scot, se decojesc şi se pasează cu blenderul.
3. Piureul de roşii se pune la fiert cu uleiul de măsline, cimbru, busuioc, sare, piper, boia, zahăr şi un praf de paprika. Se lasă să fiarbă până scade la jumătate şi apoi se ia de pe foc.
4. Separat, se încinge grătarul, se unge cu ceapă roşie sau puţină grăsime şi se aşază cârnaţii. Se lasă să se rumenească 5-10 minute pe o parte şi 5-10 minute pe cealaltă parte. Cârnaţii se servesc calzi, cu sosul picant, ornaţi cu frunze de salată.