Cârnaţi la tavă cu piure şi acritură
1. Dacă sunt proaspăt făcuţi, cârnaţii se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie, se înţeapă cu furculiţa să nu se umfle şi se aşază în tavă răsuciţi să nu se desfacă. Puteţi să înfigeţi câte o scobitoare şi să-i aşezaţi în tavă. Se ung cu puţin ulei, se presară piperul şi se pune vinul.
2. Se aşază în tavă unul lângă celălalt, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se bagă la cuptor la 120° C. Cât timp stau cârnaţii la cuptor, se pregăteşte garnitura de cartofi.
3. Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă şi cu sare. După ce s-au fiert, se scurg de apă şi se pasează cu unt, sare şi lapte până devine spumă.
4. Se verifică dacă s-au făcut cârnăciorii şi, dacă s-au rumenit, se scot din cuptor şi se servesc cu piure şi castraveciori acrii. Se ornează platoul cu verdeaţă, salată verde sau broccoli.