Carne de vită cu legume şi orez
1. Carnea de vită se poate găti la cuptor, pe aragaz sau pe grătar, cum vă este mai uşor. Se lasă 10 minute pe o parte la foc mic ca să se pătrundă şi 10 minute pe cealaltă parte. După ce s-a pregătit carnea, se acoperă cu un capac şi se trece la următorul pas.
2. Separat se pregătesc legumele pentru garnitură. Salata se spală şi se pune la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie, morcovii şi broccoli sau conopida se pun la fiert cu sare. După ce s-au fiert, se scurg de apă şi se amestecă cu sare şi unt, dar cu grijă să nu se zdrobească.
3. Se prepară şi garnitura de orez. Se spală orezul în 4-5 ape şi se bagă la cuptor cu 600 ml apă, sare şi puţin unt.
4. Când sunt gata toate, se aranjează pe farfurii şi se servesc calde.