Acești cartofi copți cu bacon se fac în numai 1 oră și sunt absolut delicioși. O cină perfectă pentru toată familia, după o rețetă rapidă.
1. Se taie cartofii în felii cât se poate de subțiri, fără a merge cu cuțitul până jos.
2. Apoi se pun în tavă, pe hârtie de copt și printre feliile de cartofi se pun felii subțiri de unt și usturoi. Se dau cu sare și piper.
3. Se lasă la cuptor aproximativ o oră, până când exteriorul devine crocant, iar interiorul rămâne moale.
4. Între timp, se prăjește baconul, apoi se rupe în bucăți mici.
5. Când cartofii sunt aproape gata, se scot din cuptor, se presară cu bucățile de brânză și bacon, apoi se mai bagă la cuptor pentru încă 5 minute, sau până când se topește brânza.
6. Cartofii copți se servesc cu smântână și ceapă verde tocată mărunt sau alte verdețuri, după preferințe.
Foto: cartofi copți cu bacon afumat / Shutterstock