Cartofi gratinaţi

Dacă vrei să prepari o cină uşoară şi rapidă, ce ai zice de nişte cartofi gratinaţi? E o reţetă simplă care nu durează mult.

1. Cartofii se spala bine, se fierb în coaja, se curaţa apoi si se taie felii.

2. Se face un sos alb astfel: într-o cratiţa se topesc 100 g unt (sau margarina), se adauga faina dizolvata în lapte si sarea si se amesteca în continuu, pentru a evita formarea de cocoloase. Se fierbe la foc moderat, aproximativ 10 minute. Cartofii se amesteca cu sosul obţinut si se adauga jumatate din cantitatea de cascaval sau brânza trecute prin razatoare si ouale batute.

3. Se unge un vas de cuptor cu 25 g unt (sau margarina) si se tapeteaza cu pesmet. Se toarna compoziţia în tava, se scutura vasul si se niveleaza. Se presara restul de cascaval sau brânza si unt sau margarina.

4. Tava se introduce în cuptor, unde se lasa 15-20 de minute, la foc mediu, pâna ce cartofii se gratineaza. Se lasa sa se racoreasca în vasul de copt si apoi se taie si se aduc la masa ornaţi cu patrunjel verde tocat.