Cartofi noi cu unt şi mărar

1. Se aleg cartofi noi cât mai mici, se pun 5 minute într‑un castron cu apă călduţă şi se curăţă. Dacă unii cartofi sunt mai mari, se taie în jumătăţi sau în sferturi. Se spală şi se lasă la scurs pe un şervet absorbant.

2. Se pun apoi într-o oală cu apă şi o jumătate de linguriţă de sare şi se fierb, doar pe jumătate, 15- 20 de minute. Se scurg de apa în care au fiert şi se răstoarnă într‑o tavă pentru copt. Se adaugă untul cubuleţe şi se presară piper. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn să se acopere toţi cartofii cu un strat de unt. Se pun în cuptorul bine încins şi se coc la foc iute, până se rumenesc frumos, aproximativ 20 de minute.

3. Se scot din cuptor şi se presară imediat cu mărar şi pătrunjel verde fin tocate. Se servesc imediat cu salate de sezon şi sos de smântână sau iaurt.