- Se spală cartofii bine, apoi se aşază într-o tavă şi se bagă la copt, la 180 0C.
- După ce sunt gata, se scot, se lasă 5-10 minute să se răcească, apoi se crestează în patru, cu ajutorul unui cuţit.
- Într-un bol, se mărunţeşte brânza tofu, apoi se amestecă cu 100 ml smântână de post, cu ceapa verde şi pătrunjelul tocate mărunt şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
- Într-un alt vas, se amestecă castraveţii tocaţi mărunt cu 100 ml smântână, cu creveţii decorticaţi şi fierţi şi cu mărarul tocat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper, în funcţie de preferinţe. Această umplutură o puteţi mânca în zilele cu dezlegare la peşte.
- Separat, granulele de soia se fierb în apă cu sare, aproximativ 20 de minute, apoi se pun la scurs, într-o strecurătoare. Într-o tigaie, se pune puţin ulei la încins, apoi se călesc granulele de soia.
- La final, se umplu cartofii cu cele trei compoziţii. Cartofii umpluţi cu soia se ornează cu smântână, ardei capia tocat mărunt şi fire de pătrunjel, cartofii umpluţi cu crema de brânză se ornează cu fire de ceapă şi cartofii umpluţi cu pasta de creveţi se ornează cu fire de mărar.
Cartofi umpluţi
105 minute
Usor