Cartofi umpluţi în coajă

1. Se spală cartofii bine, să nu rămână nimic pe coajă, se şterg de apă şi se înfăşoară în folie de aluminiu, apoi se bagă în cuptorul bine încins.

2. Între timp, se pune un ou la fiert şi, după ce s-a fiert, se curăţă de albuş şi se prepară maioneza după reţeta tradiţională, cu ulei, amestecând-o bine să nu se taie.

3. Separat, se taie muşchiuleţul cubuleţe, gogoşarul la fel şi se dau puţin la rece. Se verifică din când în când dacă s-au copt cartofii. După aceea, se scot din cuptor, se desfac puţin din folie şi se crestează.

4. Când s-au mai răcit, se scoate miezul şi se umplu cu diferite umpluturi amestecate cu maioneză. Dacă aveţi şi broccoli gustul va fi şi mai special. Aceşti cartofi se servesc la aperitiv, cu vin alb demidulce.