Castagnole cu lichior de cafea

Mediu

O reţetă de castagnole cu lichior de cafea foarte aromate şi gustoase. Se fac foarte uşor şi rapid!

1. Se mărunțește miezul de nucă la blender. Untul moale, la temperatu­ra camerei, se freacă bine cu zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă pufoasă, în care se încorporează miezul de nucă mărunțit, jumătate din cantiatea de făină, drojdia și un praf de sare. Se toarnă laptele și lichiorul și restul de făină. Se frământă aluatul cu mâna, până se obţine un aluat elastic.

2. Se pune uleiul într-o tigaie cu pereții înalți. Cu mâna dată prin făină se modelează din aluat suluri care să aibă diametrul de aproximativ 3 cm din care se taie bucăţi de 1-1,5 cm, care apoi se vor prăji în uleiul încins.

3. După ce s-au rumenit bine, se scot pe şervete absorbante și se trec prin zahăr pudră cât sunt calde.

4. Se pot servi imediat.