Cataif turcesc

1. Se pun 400 g de tăieţei într-o tavă, iar pe deasupra se presară bucăţi de unt.
2. Se dau la cuptor până ce tăieţeii se rumenesc.
3. Între timp, se prepară siropul. Se amestecă toate ingredientele şi se pun să fiarbă până se topeşte zahărul.
4. Când se răceşte puţin blatul de tăieţei (nu trebuie să fie rece, dar nici fierbinte) se pune deasupra siropul.
5. Până se răceşte blatul, se pun la cuptor cu unt tăieţeii rămaşi.
6. Se prepară crema de vanilie: se amestecă laptele cu amidonul, după care se adaugă ouăle bătute bine cu zahărul, untul şi coaja de portocală.
7. Se pune compoziţia pe baie de abur.
8. Între timp, se scot tăieţeii de la cuptor şi se stropesc şi ei cu sirop.
9. Se întinde crema peste primul blat de tăieţei, iar pe deasupra se pune cel de-al doilea blat de tăieţei.