1. Într-o cratiţă, se pun gălbenuşurile, cacaua, zahărul vanilat, 150 g zahăr, laptele, untul şi nucile măcinate. Compoziţia obţinută se pune la fiert, la baie de aburi, şi se lasă până capătă consistenţa unei ciulamale. Crema se lasă să se răcească. Între timp, se pun stafidele să se înmoaie cu o linguriţă de coniac.

3. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr (100 g) şi cu zahărul vanilat. Din ciulamaua de ciocolată se păstrează 8 linguri pentru glazură, iar restul se amestecă cu albuşurile, făina cernută, praful de copt stins în zeama de lămâie şi stafidele. Se amestecă şi se toarnă în tava tapetată cu unt şi făină.

4. Se bagă la cuptor la o temperatură de 120º C şi se lasă aproximativ 40 de minute. După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi pe deasupra se toarnă crema de ciocolată. Se ornează cu fulgi de nucă de cocos şi se taie după ce s-a răcit.