1. Se curăţă limba de pieliţe, se spală în câteva ape şi se pune la fiert cu apă şi cu sare. Se fierbe la foc mic. După aceea se scoate şi se curăţă de toate pieliţele care au mai rămas şi se taie felii subţiri.

2. Separat, se taie pâinea, se pune într-un bol şi se toarnă laptele călduţ. Se lasă câteva minute să se înmoaie, apoi se stoarce şi se pune în alt bol.

3. Peste pâine se pun ouăle, sarea, piperul, gogoşarul tăiat felii, măslinele tăiate rondele, pasta de carne şi untul moale. Se amestecă toată compoziţia până se obţine o pastă consistentă.

4. Se tapetează tava cu hârtie pentru copt şi se toarnă compoziţia. Pe deasupra se pun feliile de limbă astfel încât atunci când se taie, fiecare felie de chec să aibă câte o bucată de limbă. Se lasă în cuptor să se rumenească, iar după ce s-a copt se taie felii şi se serveşte împreună cu alte aperitive.