1. Se pregăteşte o tavă şi se dă drumul la cuptor la temperatura de 160 de grade C. Se ung tăvile cu unt.
2. Într-un castron se pun untul, zahărul, ouăle, sarea, laptele, praful de copt, vanilia, coaja de lămâie si se amestecă bine cu mixerul sau o lingură de lemn până ce se topeşte zahărul (puteţi să puneţi zahăr pudră), iar la sfârşit se adaugă făina mestecându-se încet, în acelaşi sens până obţinem un aluat pufos.
3. Se toarnă jumătate din compoziţie în tavă, iar în cealaltă jumătate se pune cacaua şi se completează tava astfel încât checul să fie în două culori.
4. Tava se introduce în cuptorul încins, iar când checul este gata, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.
5. Între timp se prepară glazură de ciocolată, se topesc cele două tablete cu 2/3 linguri ulei în bainmarie. Glazura de ciocolată se pune pe chec şi se lasă să se răcească complet. Se mai adaugă şi câţiva fulgi de ciocolată pentru decor.