Chec cu legume şi brânză
1. Se pregăteşte forma de chec, se tapetează cu unt şi cu făină sau cu hârtie de copt şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120 de grade.
2. Se separă ouăle, iar untul se freacă spumă cu sarea. Se adaugă câte un gălbenuş amestecând bine şi se cerne făina şi se pregăteşte praful de copt.
Peste crema de unt se adaugă în ploaie făina şi albuşurile bătute spumă. 3. Se amestecă uşor şi se încorporează treptat cu ardeii tăiaţi bucăţi potrivite, cu brânza tăiată cubuleţe, cu măslinele şi cu albuşurile tăiate fâşii.
4. După ce s-au încorporat toate ingredientele, se toarnă compoziţia în tavă şi se bagă la cuptor la o temperatură redusă, circa 80 de minute.
5. După ce s-a copt, se lasă la rece; numai după ce s-a răcit se taie bucăţi, la fel cum tăiem şi checul; se serveşte cu diferite salate sau alte aperitive asortate perfect cu acest chec deosebit.