Chec cu migdale
1. Se cerne făina într-un castron, în mijloc se face o adâncitură în care se pune drojdia înmuiată în lapte călduţ şi se lasă 10 minute lângă o sursă de căldură. După 10 minute se pun untul, restul de lapte cu zahărul, aromele, stafidele, precum şi o parte din fulgii de migdale, coaja de lămâie şi lămâia zaharisită. Se frământă cu aluatul şi se lasă la dospit.
2. Se înfierbântă cuptorul la 175° C şi se tapetează tăvile cu unt şi cu făină sau cu hârtie de copt. După ce a crescut aluatul, se întinde pe planşetă, se rulează sau se împleteşte şi se aşază pe tavă.
3. După ce l-aţi întins în tavă, se unge cu puţin unt topit şi pe toată suprafaţa se presară restul de fulgi de migdale. Se lasă la cuptor aproximtiv 40 de minute.
4. După ce s-a copt, se răstoarnă pe o tavă şi se lasă să se răcească.