Chec cu nucă şi morcovi

1. Zahărul, 100 ml apă minerală şi cacaua se pun într-o crăticioarăcu fundul mai gros, la foc mic. Se amestecă uşor, se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă margarina şi gemul subţiat cu 2-3 linguri de apă. Se ţine pe foc până se topeşte margarina, amestecând continuu. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

2. Între timp, morcovii se curăţă, se spală, se dau pe răzătoarea mică şi se stropesc cu zeama de lămâie. Făina se cerne şi se amestecă cu praful de copt.

3. Se amestecă crema de ciocolată cu nuca pisată, morcovii raşi şi restul de apă minerală. Se adaugă apoi făina cu praful de copt, se amestecă circular, de jos în sus. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra se presară nucile tocate mărunt.

4. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 minute. Când se răceşte, se pudrează cu zahăr.