- Se pune untul moale într-un bol şi se freacă cu zahărul, cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Se mixează până se obţine o cremă spumoasă.
- Se sparg ouăle şi se pun unul câte unul în compoziţia de mai sus amestecându-se continuu. Separat, se stinge praful de copt în puţină zeamă de lămâie şi se toarnă în compoziţie. Se adaugă şi laptele, coaja de lămâie şi se amestecă uşor să nu se taie.
- Se cerne făina, se pune în compoziţia de chec şi se amestecă foarte încet ca să nu se lase.
- Se tapetează o tavă de chec cu hârtie pentru copt şi se toarnă o parte din compoziţie. Restul se amestecă cu scorţişoara şi cacaua, iar cu ajutorul unui băţ de frigărui, se toarnă pe deasupra şi se fac diferite modele amestecându-se uşor. Se lasă la cuptor, la foc potrivit.
- Între timp, se pune ciocolata şi untul să se topească la baie de aburi. După ce s-a răcit, checul se îmbracă în glazură de ciocolată şi se lasă la rece.
Chec cu scorţisoară
Usor