Chec festiv

1. Se pune untul într-un bol, să se încălzească la temperatura camerei, apoi se adaugă zahărul şi se mixează aproximativ 10 minute până ce devine o cremă fină.

2. Se adaugă zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Ouăle se pun unul câte unul. Stafidele se lasă în rom şi, după ce s-au îmbibat, se pun şi ele. Nuca se taie julien, caisele şi rahatul se taie cubuleţe. Toate se pun în aluatul deja pregătit.

3. Se cerne făina şi se amestecă uşor să nu se lase sau să facă cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în tăvile de chec tapetate cu hârtie de copt. Se presară alunele, migdalele şi cireşele confiate.

4. Se bagă în cuptorul preîncălzit şi se lasă aproximativ 50 de minute, la foc mic. După ce s-a copt, se lasă să se răcească şi apoi se poate servi.