Chec marmorat

Încearcă şi această variantă de chec după o reţetă simplă. Checul marmorat e foarte aspectuos, iar gustul e pe măsură!

1.    Se freaca untul şi se adauga 230 g zahar, zaharul vanilat şi sare. Se adauga ouale şi se amesteca pâna se dizolva zaharul.

2.    Se amesteca faina cu praful de copt şi se cern peste aluat. Se adauga 125 ml lapte şi se amesteca.

3.    Se încinge cuptorul, se unge o tava de chec cu margarina, se tapeteaza cu pesmet şi se umple cu doua treimi din aluat. La restul de aluat se adauga cacaua, 2 linguri de zahar şi 2-3 linguri de lapte.  Se toarna acest aluat peste cel din tava. Se trece cu dinţii unei furculiţe prin aluat de sus în jos, în forma de spirala, prin ambele feluri de aluat, astfel încât sa se formeze un model ca de marmorat. Se netezeşte aluatul la suprafaţa şi se coace timp de 60-70 de minute la foc mic.