Cheesecake cu ciocolata

Eşti fan cheesecake, dar îţi place şi ciocolata? Combină-le într-o singură prăjitură delicioasă, care se face după o reţetă simplă şi rapidă.

1. Pentru blat, biscuiii se macina în robotul de bucatarie sau se pun într-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Pesmetul obinut se amesteca cu cacaua si peste aceasta se toarna untul topit.

2. Amestecul obinut se pune într-o tava tapetata cu hârtie de copt si unsa cu unt pe margini si se preseaza cu un pahar. Pe margine se formeaza o bordura de 1-2 cm de biscuii. Se da la rece.

3. Pentru umplutura, ouale se mixeaza cu zaharul pâna îsi dubleaza volumul si zaharul este dizolvat, apoi se adauga brânza si smântâna si se omogenizeaza. Ciocolata alba se topeste la microunde si se adauga peste amestec împreuna cu extractul de vanilie. La sfârsit, se adauga amidonul. Din umplutura se lasa deoparte 1/3, iar restul se pune peste blatul de biscuii si se introduce tava în cuptorul preîncalzit.

4. Umplutura oprita se amesteca cu ciocolata topita si cacaua. Dupa 10 minute, în care prajitura a stat în cuptor, se scoate si se pune umplutura cu ciocolata, nivelând cu un cuit. Tava se pune din nou în cuptor si se coace aproximativ 40 de minute, la temperatura medie-mica. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din tava, se muta cu grija pe un platou si se decoreaza cu ciocolata tocata si trufe de ciocolata, apoi se da la rece pentru o ora.