O prăjitură americană delicioasă, căreia i s-a adăugat şi un strop de gust fructat, o combinaţie excelentă de brânză cu zmeură: Uite cum să prepari cheesecake!
1. Biscuiții se bagă în robot până se fărâmițează fin, apoi se amestecă cu cele 8 linguri de lapte și untul topit. Mixul de biscuiți astfel obținut se pune pe fundul unei tăvi cu pereții detașabili și se niveleză ușor cu dosul lingurii, apoi se dă la frigider, cât timp se prepară crema.
2. Se bate crema de brânză cu brânza mascarpone și zahărul pudră, nu mai mult de 3 minute, după care se adaugă frișca bătută și esența de vanilie.
3. Se pune crema rezultată peste mixul de biscuiți și se dă la frigider, peste noapte, sau la congelator, 15-20 de minute.
4. Într-o crăticioară se pun apa și zahărul să dea puțin în clocot, după care se adaugă și zmeura și se amestecă ușor să nu se lipească. Când e puțin închegată, se dă puțin la rece, apoi se toarnă peste cheesecake și se nivelează frumos.