- Este cea mai simplă chișă din câte au fost inventate, pentru că toate legumele se folosesc în stare naturală.
- Se spală legumele și se usucă sau se șterg frunzele. Ceapa, usturoiul și leurda se toacă mărunt.
- Se unge o formă adâncă de copt cu ulei. Se tapetează pereții până sus cu foaia de plăcintă (nu prea groasă).
- Se așază jumătate din cantitatea de plante, amestecate, în interiorul formei.
- Ouăle se bat spumă, se amestecă în smântână și se potrivește de sare și piper.
- Se toarnă o parte din amestec în tavă, peste legume, până le acoperă. Se pun și restul de legume, precum și restul de smântână. Ele se vor pune în etape, pentru a nu tasa legumele spre fundul formei.
- Se lasă la cuptor până se rumenește (în principiu 30 de minute la o temperatură de 1500C). 8. Se taie feliile direct in fomă (sunt sfârămicioase) și se servește caldă.
Chișă de trufandale
65 minute
Usor