Chiftele de dovlecei cu sos uşor

1. Se curăţă dovleceii de coajă şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se lasă să se scurgă.

2. Într-un bol, se pun dovleceii fierţi, ceapa tocată, verdeaţ a, sarea, piperul, pesmetul, caşcavalul ras şi alunele şi se amestecă până se obţine o pastă groasă. Se formează chiftelele, se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei.

3. Morcovii se zdrobesc la robot, ceapa la fel şi se prepară sosul dulce din margarina topită, o linguriţă de zahăr, ceapa şi morcovii. Se lasă să fiarbă în 2-3 clocote. La sfârşit se pun şi ardeii înăbuşiţi cu puţin ulei şi pătrunjel tocat mărunt.

4. Chifteluţele se amestecă cu sosul de morcovi şi se servesc cu pătrunjel verde.